Goeie Buur

In het project Goeie Buur krijgen studenten en jongeren (18 tot 23 jaar) uit de maatschappelijke opvang en jeugdzorg de kans om met elkaar te wonen en met elkaar te leren. De jongeren wordt een plekje geboden bij de SSH.

Project Goeie buur is opgezet voor jongeren die de stap willen en kunnen maken om te wonen tussen studenten. Bij dit project krijgt elke jongeren een buddy aangewezen die hen kan helpen bij dingen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. De buddy kan helpen bij verschillende zaken zoals het regelen van huishoudelijke dingen of het helpen bij administratie. Daarnaast is de Goeie buur er ook om de jongeren te helpen hun plek te vinden tussen de studenten en zelf een netwerk op te bouwen. De Goeie buur en de jongere hebben een aantal uur per week contact met elkaar. Dit kan via whatsapp, bellen of door afspreken. In dit project krijgen jongeren en studenten een eigen kamer en delen zij de woonkamer, keuken en badkamer zoals in een studentenhuis.

Op de site van de SSH kan je meer informatie over Goeie Buur vinden en hoe jij je kan aanmelden.

Goeie Buur is een project waarbij de volgende organisaties samenwerken: academie van de stad, de Gemeente Utrecht, de SSH, BackUp, Lijn 5, Lister, Timon en Youké. Samen zetten zij een exclusief netwerk op van jongeren en studenten die elkaar ontmoeten, weten te vinden, ervaringen uitwisselen en leren van en met elkaar. Het project draait om ‘Samen wonen, samen bouwen’.


https://academievandestad.nl/projecten/goeie-buur/#:~:text=Goeie%20Buur%20is%20een%20project,waar%20het%20project%20om%20draait! https://www.sshxl.nl/goeie-buur